Recensie: Pointless International brings Poly-interpretability van Discordia en 't Barre Land

 

●●●●○

 

POINTLESS INTERNATIONAL BRINGS POLY-INTERPRETABILITY

 

DISCORDIA EN 'T BARRE LANDDoor RiRo, gezien 12 oktober 2017

De clowns zijn er weer! Wat hebben we lang moeten wachten! Veel te lang! Het is alweer drie jaar geleden dat Coco, Buster, Joey en hun assistent Sugar ons land aandeden. Clowns die met de handen in de zakken opkomen en dan iets komisch creëren uit bijna niks. Maar gelukkig zijn ze er weer! Deze keer 'totally in English'.

Ook nu presenteren Matthias de Koning (Buster), Vincent van den Berg (Joey) en Jorn Heijdenrijk (Coco), bijgestaan door hun 'stagehand' Czeslaw de Wijs (Sugar), klassiekers uit de geschiedenis van de clown-acts. Het begint met De Trechter, waar behalve een trechter ook een fles champagne en een bereidwillig door een toeschouwer afgestaan muntstuk aan te pas komen. Daarna onder meer The Potato and the Cigar (2x) en You have eleven fingers.

Ook in Pointless International brings Poly-interpretability komt de clownerie in de klassieke zin van het woord - de magische trucs, de pantomime - weer vooral voor rekening van Vincent van den Berg en Jorn Heijdenrijk en is de rol van de derde clown, Matthias de Koning als Buster, meer die van de onbegrepene.

Het hoogtepunt van deze voorstelling is de klassieke pantomime-act The Broken Mirror. Nee, het hoogtepunt is de vertolking van de fabel The Dog and the Sparrow van de gebroeders Grimm door Jorn Heijdenrijk. Of misschien toch Red and Yellow door Vincent van den Berg? Ik kan niet kiezen!

Pointless International brings Poly-interpretability is gewoon een aaneenrijging van hoogtepunten. Alle acts, uit de Vaudeville, uit de Commedia dell'arte, worden stuk voor stuk met grote precieze uitgevoerd. Elke act, hoe lang of hoe kort ook, roept op z'n minst een glimlach op.

Pointless International brings Poly-interpretability is weliswaar 'totally in English', toch is language no problem. Nog even dit, dat is toch wel belangrijk: Strictly no elephants!

Ga voor de speellijst en voor meer informatie naar: Pointless International

3 opmerkingen:

 1. Totaal verbijsterd heb ik je recensie gelezen. Gisteravond heb ik de voorstelling poly-interpretability mogen aanschouwen in Frascati. Het was by far de allerslechtste voorstelling die ik ooit gezien heb, en geloof me, ik heb er heel wat gezien. Helaas moest de tribune over het speelvlak bereikt of verlaten worden, en ben ik zo netjes geweest te blijven zitten. Het was een regelrechte marteling van bijna twee uur om deze would-be amateuristische clowns aan het werk te moeten blijven zien. Een belediging voor het clownsvak en het publiek!
  Ik begrijp nu dus dat ik nooit op een recensie van Riro af moet gaan. Het is meer Rara, wat heeft je bezield om dit zo te bewieroken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem,
   Helaas heeft U niet van deze voorstelling genoten, maar (en dit komt waarschijnlijk als een schok voor U) beleefd niet iedereen alles zoals U. En is Uw mening NIET de mening die iedereen deelt. Dus Ja ik geloof best dat U het niet zo'n mooie voorstelling vond. Maar niet iedereen kijkt er zo naar, dus ja U mag Uw eigen mening hebben. Maar houd U die alstublieft voor zich, en ga daar niet andere mensen me beoordelen. Zoals U hier doet met RiRo. Verder nog een hele fijne dag.

   Verwijderen
 2. Uh...prima als jullie hier met elkaar willen discussiëren hoor. Ga je gang. Maar het is wel een beetje verwarrend dat jullie dat allebei anoniem doen. Vriendelijke groet, RiRo.

  BeantwoordenVerwijderen